אומנות הכנת הסבון

החוכמה שהייתה לפני אלפי שנים, עדיין עובדת. סקרנים לדעת באיזה סבון השתמשה אמא של אמא של אמא של אמא של אמא…? בואו גלו, איך אנחנו בביתא משמרים מסורת בת אלפי שנים ומייצרים עבורכם סבונים קרמיים, נעימים שנותנים המון לחות לעור.

לרכישת הסבונים שלנו

כל סבון מתחיל במתכון

אני מדמה את תהליך ההכנה שלו לבישול, או לאפייה – אני חושבת על הסבון שאני רוצה להכין, ואז אני בוחרת את המרכיבים שיאפשרו לי להשיג בדיוק את התכונות שאני רוצה שיהיו לו: איזה שמן או איזו חמאה לשים בו? ובאיזו כמות? האם אני רוצה סבון שישאיר את העור רך? שתהיה בו לחות מאוזנת? קצף נעים? האם הסבון שאני מכינה מיועד לשיער, לגוף או לפנים? האם להעשיר אותו בשמן חוחובה, בשמן אבוקדו, או אולי בכלל בשמן זרעי ענבים?
אני חושבת גם על הניחוח שאני רוצה בסבון ועל כל מי שיוכל ליהנות ממנו. כל השיקולים נלקחים בחשבון ומגוון החלטות מתקבלות בתהליך הכנת הסבון כדי שאוכל לדייק ולהגיע לאיזון הנכון בין כל המרכיבים.

איך מכינים סבון?

קבלו הצצה לתהליך הכנת הסבון בסטודיו

ההיסטוריה של הסבון

כבר לפני 5,000 שנה, בבבל העתיקה, ייצרו סבון. בכתובת קדומה שנמצאה שם הופיע מעין מתכון, ובו המרכיבים הבאים: חומר בסיסי ( בד"כ השתמשו באפר של צמחים ),  מים, ושמן צמחי.
גם במקרא, בספר ירמיהו, מוזכר שימוש בסבון או בסוג של חומר ניקוי: "תכבסי בנתר ותרבי לך בורית, נכתם עוונך".
פּליניוס הזקן, סופר וחוקר טבע רומאי שחי במאה הראשונה לספירה, ציין שהפיניקים ייצרו סבון כבר במאה השישית לפני הספירה על ידי בישול של אפר צמחים עם חלב עיזים.
מלאכת בישול הסבון נשתמרה לאורך השנים בתרבויות רבות. בעיר חלב שבצפון סוריה מבשלים כבר מאות שנים את שמן הזית עם הרכיב הבסיסי במשך מספר ימים כדי להפיק את הסבון המפורסם של חלב.
מהעת העתיקה ועד ימינו, סבונים מתבשלים ונרקחים בערים על חופי הים התיכון, מחלב שבסוריה עד מרסיי שבפרובנס.

השיטה החמה – HP

אנו ב"ביתא" משמרים את המסורת הקדומה הזו של בישול סבון ומייצרים את הסבונים שלנו בשיטה החמה. הידע העתיק הזה, בשילוב עם אמצעים מודרניים וחומרים איכותיים, מאפשר לנו לייצר סבון בעל תכונות ייחודיות – הסבונים שלנו קרמיים ורכים, והם עמידים במיוחד ללחות ולכן מוצקים יותר מסבונים אחרים. אנחנו שולטים בכמות הסופרפאט (superfat) – השומנים שמוסיפים לסבון לאחר תהליך הבישול, וכך אנו יכולים להתאים שמנים שונים לאזורים שונים בגוף, ולהשאיר שכבה עדינה ונעימה של החומר על העור או בשיער לאחר הרחצה.
הסבון שלנו מתיישן ומשתבח לאורך שנים. ממש כמו יין טוב.

דילוג לתוכן